PADURE DE VANZARE 720 HA
Oferim spre vânzare suprafaţa de cca. 720 ha teren cu vegetaţie forestieră
Pădurea este situată în masivul Călimani, pe raza comunei Dumitriţa, sat Budacul de Sus, la cca 30 km de municipiul Bistriţa. Menţionăm faptul că pădurea se află în fondul de vânătoare „Dealul Negru” (unul dintre fondurile preferate ale dictatorului Ceauşescu) cu resurse importante de urs, cerb, cocoş de munte şi râs, iar secundar mistreţ şi căprior.
Pe raza fondului de vânătoare, în apropierea pădurii noastre, există două cabane de protocol, care sunt administrate de ROMSILVA . Prima cabană, denumită „Aluneasa”, situată la 2 km , a fost construită în anii 1950 şi a fost utilizată de conducerea ţării de la acel moment, în special de Gheorghiu-Dej şi Ion Gheorghe Maurer. Este de remarcat faptul că în anul 1958, la cabana „Aluneasa” Gheorghiu-Dej l-a avut ca invitat de onoare pe Nichita Hrusciov. Datorită trofeelor remarcabile vânate cu acel prilej (şi a vinului de Lechinţa servit la mesele de protocol), Hrusciov a hotărât retragerea trupelor sovietice din România.
După 1970, Ceauşescu nu a mai fost satisfăcut de cabana „Aluneasa” şi a ordonat construcţia unei cabane noi, denumită „Dealul Negru”. Lângă cabana „Dealu Negru” au fost construite trei piste de elicopter, pentru accesul mai uşor.
Am inserat aceste aspecte pentru a evidenţia că, pe lângă valoarea masei lemnoase, pădurea are un potenţial cinegetic deosebit, făcând parte din fondul de vânătoare cel mai valoros din Europa, pentru ursul brun.
Pădurea este străbătută de mai multe pâraie, dintre care menţionăm Pescosu de Jos, Pescosu de Sus, Pescărelu, Dracu I, Dracu II, iar cel mai important este Stegea (de-a lungul căruia există şi un drum forestier auto). Toate acestea se varsă în râul Budac, care delimitează proprietatea la baza ei. In Budac şi Stegea exista resurse importante de păstrăv. In aval de confluenţa pârâului Stegea cu Budacul, este construit un baraj de acumulare pentru o microcentrală hidroelectrică (care urmează a fi scoasă la vânzare de statul român)
Fondul forestier este compus din molid (cca 60%) şi foioase (40%).